Realistisch portret op canvas met houtskool

In deze workshop leer je realistische portretten tekenen met houtskool. Je leert over toonprincipes en alle tekentechnieken (voor houtskool) die je portret een solide basis zullen geven.

Houtskool is een mooi, expressief medium, perfect voor portrettekeningen. Het heeft een breed bereik en kan creatief worden gemanipuleerd om een ​​verbluffend effect te bereiken.

Workshop overzicht

We beginnen met een toonschaal van 9 niveaus die wordt gebruikt om vormen weer te geven en licht en schaduw (traditioneel chiaroscuro genoemd).

Je leert dan hoe je deze schaal kunt gebruiken om tonale "families" te creëren die kunnen worden gebruikt om vormen netjes weer te geven door een middentoon toe te voegen.

Vervolgens leer je de gezichtsuitdrukkingen en de structuur van het hoofd kennen en leer je verschillende manieren om een ​​portret op het doek te krijgen.

Uiteindelijk zullen we dit allemaal in de praktijk brengen terwijl je een realistisch portret tekent van een foto.

Verder gaan we in op de volgende punten:

- Hoe teken je een goed gestructureerd portret, waar moet je op letten?
- perspectief en oriëntatie
- licht en schaduw
- Positionering van de kenmerken en anatomie
- Vergelijkende meting
- Compositie en belichting
- Niveaus van het hoofd en de toonwaarde
- Focussen door selectieve weergave van details
- Houtskooltypes en technieken
- Tekenen op canvas - hoe werkt het? En hoe bereid je je canvas daarop voor?

Aan het einde van de workshop ben je bekend met alle tekenconcepten die van onschatbare waarde zijn voor het maken van houtskoolportrettekeningen.

De workshop is beperkt tot 8 studenten.

Prijs: 525 EUR

Alle gebruikte materialen zijn bij de prijs inbegrepen en zijn hier tijdens de workshop verkrijgbaar. Ook koffie, thee en frisdrank en broodjes voor een tussendoortje zijn bij de prijs inbegrepen.

Workshop dieren tekenen met pastel

In deze workshop leer je hoe je realistische dieren tekent. Ontwikkel jouw creatieve vaardigheden en versterk jouw vertrouwen in uw tekenvaardigheid.

Deze spannende workshop is bedoeld voor diegenen die misschien geen voorkennis hebben van kleurpotloden en pastelkleuren, maar wel geïnteresseerd zijn in dierentekeningen en de wondere wereld van tekenen met kleurpotloden en pastelkleuren willen leren kennen.

Creatief bloemen schilderen met acryl

De focus van deze workshop ligt op het schilderen van bloemen, en vooral rozen.

Bij deze gelegenheid leer je niet alleen hoe je acrylverf correct gebruikt, maar leer je ook alles over additieven, stencils, gels en pasta's waarmee we heel creatieve of abstracte achtergronden voor onze bloemen kunnen schilderen.

De workshop duurt 3 dagen van 10.00 uur tot 16.30 uur en vindt plaats in Boltenhagen aan de Oostzee.

Alle materialen zijn aanwezig, de materiaalkosten zijn al inbegrepen in de workshopkosten.

Prijs voor deze workshop: 315 EUR.

De kleine lettertjes:

De prijs voor elke workshop staat op deze website. Als je je hier registreert, ontvang je binnen 2 dagen een e-mail met een bevestiging van de inschrijving en een factuur van 100 EUR als aanbetaling voor de workshop.

4 weken voor aanvang van de workshop ontvang je nog een e-mail met de factuur voor het openstaande bedrag. Zodra ik de volledige betaling heb ontvangen, is je deelname definitief.

Uiterste betaaldatum: 14 dagen voor aanvang van de workshop. Anders vervalt jouw registratie.

Annulering:


Je kunt je deelname kosteloos annuleren tot 30 dagen voor aanvang van de workshop. Ik zal je aanbetaling binnen maximaal 5 dagen terugstorten.

Als je echter 29 dagen of minder voor aanvang van de workshop annuleert, wordt jouw betaling niet meer terugbetaald, aangezien het nauwelijks mogelijk is om de oorspronkelijk voor jou gereserveerde ruimte in zo korte tijd te vullen.

Houd er rekening mee dat annulering alleen schriftelijk (per e-mail) mogelijk is.

Workshop in Corona-tijden


Mocht ik de workshop afzeggen omdat ik het gezien Corona niet kan vertegenwoordigen of omdat er een nieuwe lockdown is opgelegd, dan krijg je uiteraard je geld volledig terug.