Workshops 2019: Realistische tekentechnieken

De tekenkunst wordt de afgelopen decennia steeds meer verwaarloosd, op de academies was het niet langer een verplicht onderdeel van de studies. Lange tijd leidde ze een duister bestaan ​​in kunstlessen op scholen.

Met de heropleving van realistische kunst is de tekening ook weer tot leven gekomen. In de tussentijd is ze ook weer vertegenwoordigd in de grote galerijen.

Veel mensen nemen opnieuw hun toevlucht tot potlood of houtskool. Maar om echt de kost te verdienen als tekenaar moet je jezelf onderscheiden van de massa, en dat kun je alleen met een absoluut professionele techniek.

In mijn workshop leer je hoe je potlood, houtskool, pastel en kleurpotlood kunt gebruiken: hoe je diepte, volume, sfeer en leven bereikt. We gaan in op de biancoscuro van de oude meesters en de realistische weergave van oppervlakken. Stap voor stap begeleid ik jou persoonlijk naar het gewenste resultaat. Op het einde zul je in staat zijn om een ​​realistische tekening te maken volgens je eigen ontwerp.

Lees meer (details, data en prijzen) ...

Workshop Realistisch schilderen van dieren (olieverf)

Nooit geschilderd met olieverf en zin om het uit te proberen?

Hoe schilder je zacht fell? Hoe krijg je diepte en glans in de ogen zodat ze levend lijken? Hoe breng je je diermodel het beste onder de aandacht? Welke achtergrond moet je kiezen, welke compositie? Welke verlichting?

Ik zou je de klassieke technieken van fijnschilderkunst van de oude Nederlandse schilders willen leren in deze workshops.

Jij bent van harte welkom om jouw eigen model te gebruiken - bijv. je hond, je kat.

En ... Je gaat gegarandeerd na een week naar huis met je geweldige portret voor huisdier onder je arm ...


Lees meer (details, data en prijzen) ...