Home | Magisch realisme | Harmonie

Harmonie

6500,00 EUR

Olieverf op linnen
80 x 120 cm
incl. lijst en verzendkostenIn dit schilderij heb ik geprobeerd de harmonische verbinding tussen mens, flora en fauna weer te geven, maar ook het belang van samenhorigheid en het evenwicht tussen de verschillende elementen van de natuur te benadrukken.

Aan beide zijden van de vrouw zijn twee zwanen afgebeeld, waarvan de sierlijke halzen als een bescherming om haar heen liggen. De zwanen symboliseren reinheid, liefde en elegantie en staan voor een vreedzame co-existentie tussen mens en dier. Hun aanwezigheid geeft het gevoel dat de vrouw in harmonie met de natuur leeft, beschermd en omringd door haar zachte kracht.

De bladeren op de achtergrond vertegenwoordigen de flora, die in haar eenvoud en aanwezigheid de scène compleet maakt. De donkergroene bladeren zijn een teken van leven en duurzaamheid, die scherp contrasteren met de zachte kleuren van de lucht en de achtergrond. Ze fungeren als een natuurlijke gordijn, dat de vrouw en de zwanen zachtjes omhult.

Dit beeld herinnert ons eraan dat ware harmonie alleen bereikt kan worden als we in overeenstemming met de wereld om ons heen leven.

In een tijd waarin de scheiding tussen mens en natuur steeds duidelijker wordt, zal mijn "Harmonie" een dringende herinnering zijn aan de schoonheid en de noodzaak om deze verbinding te behouden en te koesteren. Ik wil iedereen uitnodigen om stil te staan en na te denken over de eigen relatie met het milieu en aanmoedigen om een harmonieuzere wereld te creëren, waar mens, flora en fauna in vrede en respect met elkaar kunnen bestaan.